[vc_row css=”.vc_custom_1440495786130{margin-left: 1px !important;}”][vc_column][vc_column_text]Arkenlåda_356_347Kära Vänner!

I denna veckans församlingsbrev berättade jag att jag hittat ett gammalt nyhetsbrev från 1986. I det brevet skrev Gunnar och jag att församlingen Arken hade grundats den 10 augusti det året. När jag läste brevet blev jag både förundrad och gripen. Vi hade kunnat skriva exakt samma ord idag.

Citat Gunnar: Församlingen Arken vill vara en påminnelse om att Guds härliga närvaro vill sätta sin prägel på varje människas liv genom Kristus i eder vårt härlighetshopp. (kol 1:27) Vår tro är att där Gud är nära, så blir det liv och försoning, kärlek och frid, glädje och hälsa, frihet och överflöd i en ständigt växande utsträckning.

Citat Linda: Guds härlighet och kärlek kommer att bli mera manifesterad än tidigare. Närvaron av Jesus kommer att göra det lätt för de sjuka att bli helade. Demoner kommer att lämna sargade kroppar och själar, band och bojor kommer att släppa. Utan helgelse kan ingen se Herren. Det är ett bibelcitat med två betydelser.
Utan helgelse kan inte vi se Gud och utan helgelse kan andra inte se Herren…


2016 kommer vi att fira 30-års Jubileum.
Under åren som gått har vi sett Guds trofasthet och kärlek. Tusentals elever har gått igenom Arkens Bibelskola ”Jesus Helar och Upprättar”. Många tusen fler har tagit emot helande och upprättelse via Helandecentret och på Helandedagarna. Många barn har fått sina liv förvandlade och pastorer har genom Gudsordet fått verktyg som de kan använda i sina församlingars helandetjänst.

Gren efter gren i Arkenträdet har vuxit ut. Under åren som gått har många känt igen sig i Arkens vision och anslutit sig till vårt arbete, nationellt och internationellt. Men vi tror av hela vårt hjärta, att det bästa ligger framför oss.

Vision är inte något som man lär sig från en bok. Det är inte människotankar och idéer som vuxit fram genom diskussioner och röstande. Vision betyder att man ser något tillsammans med Gud. Ett uppdrag som kommer från himmelen och planteras i hjärtat. Paulus uttrycker det så här: ”Jag kan inte vara ohörsam mot den himmelska visionen.”
Det vill vi inte heller, i Arken. Dag efter dag fortsätter vi att gensvara. Vi fortsätter att öppna våra hjärtan och göra oss tillgängliga för Honom. Vi bär fram våra kroppar till Honom, våra händer och våra fötter, allt vad vi har och är. Han har kallat oss, smort oss och gett oss förtroende och ansvar. Vi kan inte annat än vara tacksamma och rörda.

Under helgen kommer vi att tala om just detta: vision från himlen. Du som inte tillhör Arkens församling kommer också att bli välsignad, för det gäller även dig. Det går inte att leva utan vision. Är man med i ett sammanhang där det bara råder människomeningar kommer man att förlora den övernaturliga dimensionen i livet.

Under helgen kommer det även bli mycket förbön och inspiration. Jag tror att Gud kommer att förnya dig, öppna dina ögon så att du ser visionsbäraren, den högste visionsbäraren tydlig för dina ögon, Jesus!

Vad inget öga sett och inget öra hört, vad inget hjärta har kunnat tänka ut, det har Gud berett för dem som älskar honom.


Det är inte för sent
att söka till bibelskolan. Mer än 100 elever från hela Norden är på väg till Arkens bibelskola Jesus Helar och Upprättar.

Läs mer om bibelskolan på hemsidan.

Pastor Linda[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]