Presentation av Linda Bergling

Linda Bergling är välkänd för sin förkunnelse och sitt arbete inom helande och upprättelse och sedan 1983 har hon rest inom norden och ut över världen.

Hon är en eftertraktad talare i många konferenser. Under hennes dryga 30 år i tjänst för Herren har hon en gedigen pastorserfarenhet och är ständigt använd i de andliga nådegåvorna, särskilt helandets gåva. Lindas frimodiga undervisning och betjäning har inspirerat och hjälpt många ut över världen att ta emot sitt helande. Linda har vigt sitt liv till att föra fram frälsning för hela människan i Jesus Kristus.

1986 startade hon tillsammans med sin man Gunnar Bergling församlingen Arken. Hon är grundaren av Arkens bibelskola ”Jesus Helar och Upprättar” samt Arkens helandecenter. Linda är även initiativtagare till Arkens missionsarbete med hjälp till barn, träning av ledare samt församlingsplaneringar.

Linda Bergling föddes i Boden 1948. Hennes tonårstid präglades av sökande och rastlöshet. Vid 23 års ålder hade hon hunnit bo i Afrika, studera i Paris och var på väg att flytta till Mexiko. Linda blev frälst 1972 i Jesusväckelsen. Efter ett nytt radikalt möte med Gud i början av 80-talet fördjupades Lindas kallelse och hon började predika. Hon fick en kallelse av Gud att träna och utrusta hans folk i helande och upprättelsetjänsten. Linda har en fil. kand. vid Uppsala universitet i sociologi, pedagogik och psykologi. Hon har en doktorsgrad i Pastoral Councelling utfärdat av Life Christian University i Tampa, USA.

Från Lindas hjärta

   I fyrtio år har jag tjänat Jesus, ändå är mitt första möte med honom alltid levande i mitt inre. Kärleken, omsorgen och hans helande kraft i mitt liv. Mötet med honom förvandlade hela mitt liv och jag visste  från första stund att jag skulle tjäna honom på heltid.

Det viktigaste under dessa år har varit att hålla den andliga kärleksrelationen levande. Att alltid ha kontakt med honom genom hjälpen från den helige Ande. Leva i Ordet, uppfyllas av hans Ande om och om igen och hämta kraften och inspirationen hos honom. Det som är viktigt för honom är viktigt för mig. Det som berör och engagerar hans hjärta är centrum i mitt liv och min kallelse.

”Bered en plats så att jag kan uppenbara mig och så att jag kan fortsätta att hela de sjuka och brustna hjärtan. Möt den stora nöd som finns bland barn ut över världen.” Det var orden han gav mig och de lever ständigt inom mig. Kärleken till honom vill jag skall vara drivkraften i allt jag gör. Att ledas av honom, utmanas och inspireras av honom. Se hur han sänder fler och fler personer i min väg som brinner på samma sätt. Att se en församling byggas med människor som är hängivna och överlåtna fyller mitt hjärta varje dag med glädje.

Jesus är min skatt och pärla och jag önskar att få dela med mig av allt han lärt och uppenbarat för mig under åren. Jag önskar uppmuntra och stärka dig i din tjänst och kallelse, så att du kan gensvara till hans plan för ditt liv och bli allt det som han har tänkt.

Självbiografin
Min himmelska Konung och jag

 

I denna självbiografi får du följa Linda Bergling på hennes äventyr genom livet. Från vänsterradikal och motståndare till den kristna tron till omtyckt pastor och världsvid förkunnare. Boken är en intensiv, känslig och underhållande berättelse om att finna sig själv i Gud och att våga möta sitt förflutna för att kunna gå vidare in i den verkliga meningen med livet.

Det var över 30 minusgrader den dagen Linda höll på att dö uppe i den norrländska skogen. Bara fem år gammal hade hon tagit med sin yngre lekkamrat på en vandring rakt in i den djupa skogen för att följa spåren efter hans farfars häst. Det var hennes påhittighet och kreativitet som räddade de båda vilsna barnens liv den natten. Vid ett annat tillfälle åt hon upp sin morfars hjärtmedicin och var bara en hårsmån från döden.

Lindas ungdomsår var turbulenta och präglades av ångest, rastlöshet och ständiga frågor om livets mening. Trots sina försök att passa in kände hon sig inte riktigt hemma varken i studentmiljön eller vänsterrörelsen. Slutet på en vild förälskelse, som fört henne till Paris, blev till sist en nystart i Sverige. Med hårt sminkade ögon, en alldeles för kort, svart klänning och knallröda strumpor som lyste som stoppljus stod hon ute i kylan och väntade på sina vänner. Då fick hon en inre maning att gå in i en kyrka för att värma sig. Detta blev början till den radikala vändningen, som ändrade hennes livsväg för evigt.

Boken finns att köpa på Församlingen Arkens webshop